Először próbálkoztam arab étellel. Igyekeztem kevésbé vad változatot találni, így jutottam a shoarma (svarma) fűszerkeverékhez. Alapja a só, a kurkuma, az édeskömény, a menta, a petrezselyem és a koriander.
A csirkemellett felkockáztam, kevés olívaolajban elkevertem a fűszerkeveréket és beleforgattam a darabkákat. Egy kisebb cukkinit és egy piros kaliforniai paprikát felszeltem és a hússal váltakozva nyársra húztam. Sütőben sütöttem pirosra 180 fokon.
Köretként kuszkuszt főztem, amit a Wekerle-i bioboltban vettem. Két főre kb. 1,5 dl száraz kuszkuszt kell számolni, így érdemes csészével kimérni az adagokat. A kimért mennyiség kétszeresét kell számolni vízből, melyet érdemes fűszerezni kevés olívaolajjal, vegetával vagy húsleveskockával, esetleg shoarma fűszerkeverékkel vagy csak kurkumával. A lobogó fűszeres vízbe kell szórnia a kuszkuszt, s az edényt a tűzről levéve folyamatosan kevergetni, emelgetni kell két villával, amíg a kuszkusz-szemek megdagadnak. A fedőt rátéve, ruhával letakarva kb. 10 perc alatt készre párolódik. A szép színek miatt kevertem bele apróra szelt kalifornai paprikát, zöldborsót és néhány szem kukoricát.