Nagymamám receptje ez is, a család a lent megadott adagot egy étkezésre felfalja, bár van, aki szerint nem elég ropogós... Ez tény, ellenben baracklekvárral nagyon finom. Ma vendégség is volt, így kétszer gyúrtam be a tésztát, azaz dupla adag készült, ennek ellenére nem sikerült lefényképeznem a művemet. Míg ugyanis a legkisebbet fürdettem, a tálból elfogyott az utolsó két darab csöröge is...
Recept, amit kézzel vagy kenyérsütőgéppel lehet gyúrni: 6 tojás sárgája, 3 evőkanál porcukor, fél teáskanál só, 2 dl tejföl, 2-3 evőkanál rum és 50-53 dkg liszt, ez a tojások méretétől függ. A rum azért kell a tésztába, hogy ne szívja magába forró olajat sütéskor. A meggyúrt tésztát cipóban formázom és betakarva pihentetem jó fél órán át. Fontos, hogy nem szabad kiszáradnia. Vékonyra nyújtom majd derelyevágóval csíkokat, formákat vágok belőle és megcsomózom, megtekergetem a tésztát. Forró olajban vagy pálmazsírban sütöm pirosra mindkét oldalát, még forrón megszórom porcukorral. Vigyázat, pillanatok alatt megsül.
Fényképet készítek a jövő héten...