Magamról

Érzelmek, értelem, fejlődés, tanulás, család, társadalom, munka, párkapcsolat, gyereknevelés, barátság, politika, lélek, test, tánc és némi keleti kultúra. Minden, ami foglalkoztat, természetesen női szemmel.

Kreatív

Nekem fontos írások

  • Orsolya Zeliska: Kedves Nézz be hozzám! Én is beszereztem egy mézeskalács ütőfát. Azt szeretném kérdezni, hogy te m... (2016.12.02. 11:18) Mézeskalács-ütőfa Erdélyből
  • estve: Elolvastam többször is, de csak a mártásnál szerepel tojás. Biztosan nem kell a tésztájába is? (2014.01.01. 21:18) Örök klasszikus - aranygaluska
  • Gergely László: Csudálatos, Mary! Esetleg gyömbéres kalács receptje is van? :) (2012.07.23. 00:05) Mary sajtos pogácsája
  • Gergely László: Jól "hangzik"! Örülök, hogy folytatod az írást, hiszen ez a blog a szülinapi ajándékod! :) (2012.06.26. 20:54) Mentaszörp
  • Rita Örvényesi: Kedves Peti! Gyakorlatilag hónapokra... hosszabb tapasztalatom nincs, nálunk bármely mennyiség elf... (2012.02.27. 21:31) Befőzött lecsó, azaz házi lecsókonzerv keresztanyám módján

Keresőszavak

advent (2) ajándék (6) alvás (2) amina (3) angol (2) arab (4) assaya (2) bara (3) baracklekvár (4) barátság (4) befőzés (3) betegség (2) bicikli (2) biciklizés (2) bizonyosság (2) boldog (5) bonbon (2) citromhéj (2) coach (5) coaching (8) család (6) csirke (2) csók (2) csokoládé (2) desszert (3) dió (3) édesség (10) egészséges (5) elfogadás (2) eltevés (2) emlék (3) erő (2) étel (3) fánk (2) fekete (2) felháborodás (2) férj (3) festés (2) festmény (2) film (6) finom (6) főétel (3) fűszer (4) gyerekek (4) gyermek (6) hagyma (2) hastánc (5) házassági évforduló (2) házi (7) házi kézápolás (2) (2) hóvirág (2) iskola (2) jácint (2) jazz (2) jóga (3) kakaóscsiga (2) kalács (4) kalácstészta (3) karácsony (13) kávé (3) kelt (5) kenyér (2) képességeim határa (2) képpel (18) kert (4) kiállítás (4) kikapcsolódás (3) kirándulás (7) könnyű étel (2) könyv (2) koreográfia (2) kórház (2) lecsó (2) lecsókonzerv (2) lekvár (3) lekváros (5) limara (2) maradék felhasználása (2) megértés (2) menta (2) méz (5) mézeskalács (4) miata (6) mozi (3) művészet (3) múzeum (5) mx5 (2) nagymama (8) olaj (2) olasz (3) olvasás (5) önismeret (6) öröm (4) örvényes (2) ősz (2) paprika (2) paradicsom (3) port.hu (3) pszichológia (6) recept (41) receptek (36) rétes (2) réteslap (2) sajt (2) sárgabarack (4) séta (2) sonka (2) spagetti (2) spenót (2) sütemény (3) sütés (6) szépművészeti (2) szerelem (3) szeretem (6) szeretet (3) szicília (2) szórakozás (4) tánc (6) tanulás (6) tapasztalat (2) tartósítószermentes (3) tartósítószer nélkül (3) tavasz (3) tavaszváró (3) tél (2) templom (2) tészta (6) tükör (2) tulipán (2) ünnep (2) utazás (7) ütőfa (2) vacsora (2) vágy (2) vallási (2) város (2) videosmart (2) wellness (3) youtube (2) zene (4) zserbó (2) zűrös nap (2) A blogban általam megjelölt kereshető kifejezések

2011.03.03. 17:00 CsR

Sonkás spagettiszósz - két változatban

Címkék: olasz spagetti receptek recept sonka

Ezt a receptet anyukám kedvére írom le. Ha sikerül végre életre kelteni náluk az internetet, bármikor elolvashatja.
A három fiam mellett elég gyakori eset, hogy kevés idő marad főzésre. Ilyenkor szoktam gyorsan vizet forralni, s míg kifő a spagetti vagy bármilyen más olasz tészta, elkészül a mártás is. Már változatait is készítem, így azután soha nem panaszkodnak a fiúk, hogy mindig egyforma vacsorát kapnak.

Először leírom a mártás alapját, ez nekünk öt személyre bőségesen elég.
Kevés olívaolajon megpirítok egy fej hagymát, majd hozzáadok kb 30-40 dkg aprítógépben összevágott vagy ledarált csirkemell-sonkát, esetleg más sonkát, ha úgy adódik, akár többfélét is. Gyorsan átpirítom, kevergetem, majd olasz fűszerkeveréket teszek bele. Nyáron a kertben szedek hozzá szurokfüvet és bazsalikomot is. Sózni nem is kell, gyárilag is túl sok van a sonkában.
Most következnek a variációk. A vége mindegyiknek ugyanaz: reszelt sajt, parmezán, vagy amilyet szerettek.

1. A hagymát, sonkát paradicsomszósszal öntöm fel, összeforralom néhány percig.
2. Tejszínben elkeverek egy kis kanálnyi ételkeményítőt és azzal forralom a sonkás mártást egy-két percig.
3. A sonkához kerülhetnek zöldségek is: cukkini, padlizsán, kukorica vagy gomba. Paradicsomosan és tejszínesen is finom.

A szósz maradéka másnap kreatívan felhasználható töki pompos vagy pizza feltétjeként, kiegészítve némi sajttal, hagymával és szalonnával. Ha ehhez nincs kedvünk, akkor szikkadt kenyérszeletekből nagyon finom melegszendvics készíthető, a szósz kellemesen megpuhítja a kenyeret. A tetejére reszelt sajttól lesz igazán jó ízű.
 

Ha találtok további változatokat, kérlek tudassátok!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezzbehozzam.blog.hu/api/trackback/id/tr232707630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása