Ma két tepsivel sütöttem, ezért még reggelire a forró kakaó mellé is jut belőle egy-egy darab! Sokan kértétek a receptet, íme:
A tésztát, mint mindig, a kenyérsütőgépem kelesztette. Hozzávalók egy adaghoz: 3 dl tej, 1 teáskanál só, 6 teáskanál cukor, 1 tojás és ha van, akkor 1 tojás sárgája, reszelt citromhéj, 55 dkg finomliszt, 5-8 dkg olvasztott vaj vagy margarin. A tésztát dagasztás után kb. egy órán át kelesztettem, majd lisztezett deszkán átgyúrtam és hosszúkás téglalap alakúra nyújtottam. Akkor lesznek szép egyformák a csigák, ha sikerül szabályos téglalapot formázni. A kinyújtott tésztára kenem a tölteléket: 20 dkg margarin puhára olvasztok, de nem szabad, hogy folyjon. Ebbe keverek 3-4 evőkanál holland kakaóport és ugyanennyi cukrot. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk, ha mégis híg, pár perc a hűtőben vagy a fagyasztóban megoldja a gondot! A tölteléket rákenjük a kinyújtott tésztára és óvatosan, egyenletesen szorosra feltekerjük, a tészta szélét jól ráhajtjuk, nehogy kitekeredjenek a csigák. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A kakaóval töltött tekercset kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk és sorban, köztük távolságot tartva fektetjük őket a tepsire. Még fél órát keleszteni kell a tepsiben, majd mehet a 160-180 fokos sütőbe. Kb. 20 perc alatt szépen megsülnek. Kakaó helyett tojáshabba kevert cukrozott dióval, mazsolával is tölthető, akkor darázsfészek a neve