Nagyanyám sütötte a női szeszély névre hallgató sütijét... imádtam. A sárgabarack savanykás íze, a piskóta és az édes hab a tetején. Hm....
A múlt héten még javában dúlt a barackszezon. Egy vasárnap esti grillpartira találtam ki ezt a sütit. Pillanatok alatt készen van és nem túlzok, isteni finom.
Tehát: foszlós kalácstésztát dagasztatok a géppel. A megkelt tésztából egyszerűen hosszú rudakat formázok, gyakorlatilag egyenes kifliket sütök, melyeket kihűlve felszelek. Amíg kicsit száradnak, szikkadnak a szeletkék egy mélyebb tálban összekeverek 6-7 dl tejet, kb. 3-4 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és 6-8 tojás sárgáját.
A kiflikarikákat jénai tálba fektetem és meglocsolom a tojásos édes tejjel. Erre a rétegre kerül a tisztított sárgabarack (a héját forró vízbe mártva lehúzom, kimagozom), akár 1-2 kg is. Friss gyümölcs helyett jó a kész lekvár is. Az egész süti tetejére pedig tojáshab kerül. A szigorúan keményre felvert habot édesítem és az egész barackrakást 180 fokos sütőben átsütöm. Akkor jó, ha a hab a tetején rózsaszínre sül.
Mennyei...