Imádjuk a túró rudit, a felnőttek rajonganak a Rákóczi-túrósért, viszont a gyerekeknek nem ízlenek a hagyományos túrós receptek. Ezért kérszült ma túró rudi torta.
A torta alapját egy kakaós-csokis piskótalap adja, ha van kedvenc recepted, nyugodtan kapd elő. Én most így csináltam: 10 dkg vajat kikevertem 10 dkg cukorral, egy tojással, egy kávéskanálnyi sütőporral, adtam hozzá 10 dkg olvasztott étcsokit és 8-9 dkg lisztet. 150 fokos sütőben sült egy kapcsos tortaformában kb. 20 percet. (Ha nincs otthon olvasztani való csoki, akkor elégedj meg kb. 2 evőkanál kakaóval, ilyenkor kell bele egy fél dl tej is.)
A tortalapot kihűtöttem, majd a kapcsos tortaformát ismét rácsatolva folytattam a sütit. 2 dl tejszínt habbá vertem és hozzáadtam 20 dkg cukrot, majd az áttört túrót, fél citrom levét és egy citrom reszelt héját. Az egészet alaposan elkevertem, kóstolgattam. A cukor mennyisége erősen függ a túrótól, ha kicsit savanykásabb az íze, bizony több cukrot kíván a töltelék. A citromhéj mennyisége is saját ízlésedet kell, hogy tükrözze. A végén a zselatinport nagyon kevés tejben feloldottam, kissé felmelegítettem és erős keverés mellett a kész túrótöltelékhez adtam. (Ha van otthon zselatin fix, nagyon megkönnyíti a munkádat, de akkor tartsd be a tasakon írt elkészítési módot, a cukrot csak a végén add hozzá!)
Következett a torta összeállítása: a túrókrémet egyszerűen a csokis piskótaalapra kentem, majd a hűtőbe tettem dermedni.
A torta tetejére vastag csokiréteg kerül, legalább 20 dkg csokival kell számolni. Mivel nálunk az este folyamán "valaki" megdézsmálta a csokikészletet, kicsit kevésnek bizonyult az itthon levő készlet, így a torta tetejét nem tudtam teljesen befedni. Legközelebb előrelátóbb leszek!