Ma megkérdeztem, mi legyen ebédre. Időnként elkövetem ezt a hibát, a válasz pedig mindig ugyanaz: pizzzzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Oké, mivel konyha tekintetében alkotói válságban voltam, elfogadtam az ötletet. Végül is csak kenyértészta és feltét kell hozzá!
Recept: 55 dkg liszt, 1 kávéskanás só, egy kávéskanál cukor, egy öntetnyi olívaolja, 3 dl víz. A hozzávalókból a kenyérsütőgéppel készíttettem tésztát, a kézi dagasztás persze ugyanolyan jó, csak több erőfeszítésbe kerül és több kalóriát égetsz főzés közben. A megkelt tésztát kinyújtom, sütőlappal bélelt tepsire teszem és jöhet a feltét. (Az igazán vékony, olaszos pizzához ezt a mennyiséget két tepsiben kell sütni, jó vékonyra nyújtva a tésztát. Ma én lusta voltam, vastag tésztás, "amerikai" típusú lett tőle a pizza.) Ha a tészta átgyúrás után nehezen lenne nyújtható, konyharuhával letakarva a sikérszálak felpuhulnak és 10 perc utána nyújtás sokkal könnyebb lesz.
A feltét ezúttal a gyerekek kedvence lett: olasz fűszerrel (oregánó, azaz szurokfű, bors, bazsalikom) kevert paradicsomszósz (esetleg kész Bertolli szósz), aprítógépben darált sonka, kukorica és mozarella. Alig néhány szeletke maradt vacsorára.