Hétfői új szerzeményem egy olasz gyártmányú szilikonforma, mellyel pompás bonbonokat lehet készíteni. Majdnem ilyen. Nem sikerült értékelhető fényképet készítenem róla, ezért a hasonló link.
Első próbálkozásom tökéletes eredménnyel járt, pompás bonbonok készültek. A hozzávalókat egytől egyik a Lidl-ben szereztem be, méghozzá nagyon olcsón:
- nyers marcipánmassza - ebből csak a csomag felét, kb. 12 dkg-ot használtam el
- kakaós tortabevonó csokolédé - tasakos, mikróban melegíthető, kiváló íze van!
- cukrozott narancshéj - ennek is kb. a fele fogyott el egy adag, azaz 15 db bonbonhoz
Az elkészítés nagyon egyszerű:
A marcipánt összegyúrtam az apróra vágott (turmixolt) narancshéjjal és 15 kis gombócot formáztam belőle. A kb. 1 cm átmérőjű gombócokat koronggá lapítottam. A megmelegített csokiból vékony réteget csorgattam a kis formákba, majd mindegyikbe ültettem egy-egy kis marcipán-darabot. A meleg tortabevonó-csokival lezártam a bonbonokat. Óvatosan megrázogattam a formát az asztalon, hogy egyenletesen terüljön el a csokolédé, majd a hűtőbe tettem dermedni. Fél óra múlva könnyedén ki lehetett emelni a kész bonbonokat.