Magamról

Érzelmek, értelem, fejlődés, tanulás, család, társadalom, munka, párkapcsolat, gyereknevelés, barátság, politika, lélek, test, tánc és némi keleti kultúra. Minden, ami foglalkoztat, természetesen női szemmel.

Kreatív

Nekem fontos írások

  • Orsolya Zeliska: Kedves Nézz be hozzám! Én is beszereztem egy mézeskalács ütőfát. Azt szeretném kérdezni, hogy te m... (2016.12.02. 11:18) Mézeskalács-ütőfa Erdélyből
  • estve: Elolvastam többször is, de csak a mártásnál szerepel tojás. Biztosan nem kell a tésztájába is? (2014.01.01. 21:18) Örök klasszikus - aranygaluska
  • Gergely László: Csudálatos, Mary! Esetleg gyömbéres kalács receptje is van? :) (2012.07.23. 00:05) Mary sajtos pogácsája
  • Gergely László: Jól "hangzik"! Örülök, hogy folytatod az írást, hiszen ez a blog a szülinapi ajándékod! :) (2012.06.26. 20:54) Mentaszörp
  • Rita Örvényesi: Kedves Peti! Gyakorlatilag hónapokra... hosszabb tapasztalatom nincs, nálunk bármely mennyiség elf... (2012.02.27. 21:31) Befőzött lecsó, azaz házi lecsókonzerv keresztanyám módján

Keresőszavak

advent (2) ajándék (6) alvás (2) amina (3) angol (2) arab (4) assaya (2) bara (3) baracklekvár (4) barátság (4) befőzés (3) betegség (2) bicikli (2) biciklizés (2) bizonyosság (2) boldog (5) bonbon (2) citromhéj (2) coach (5) coaching (8) család (6) csirke (2) csók (2) csokoládé (2) desszert (3) dió (3) édesség (10) egészséges (5) elfogadás (2) eltevés (2) emlék (3) erő (2) étel (3) fánk (2) fekete (2) felháborodás (2) férj (3) festés (2) festmény (2) film (6) finom (6) főétel (3) fűszer (4) gyerekek (4) gyermek (6) hagyma (2) hastánc (5) házassági évforduló (2) házi (7) házi kézápolás (2) (2) hóvirág (2) iskola (2) jácint (2) jazz (2) jóga (3) kakaóscsiga (2) kalács (4) kalácstészta (3) karácsony (13) kávé (3) kelt (5) kenyér (2) képességeim határa (2) képpel (18) kert (4) kiállítás (4) kikapcsolódás (3) kirándulás (7) könnyű étel (2) könyv (2) koreográfia (2) kórház (2) lecsó (2) lecsókonzerv (2) lekvár (3) lekváros (5) limara (2) maradék felhasználása (2) megértés (2) menta (2) méz (5) mézeskalács (4) miata (6) mozi (3) művészet (3) múzeum (5) mx5 (2) nagymama (8) olaj (2) olasz (3) olvasás (5) önismeret (6) öröm (4) örvényes (2) ősz (2) paprika (2) paradicsom (3) port.hu (3) pszichológia (6) recept (41) receptek (36) rétes (2) réteslap (2) sajt (2) sárgabarack (4) séta (2) sonka (2) spagetti (2) spenót (2) sütemény (3) sütés (6) szépművészeti (2) szerelem (3) szeretem (6) szeretet (3) szicília (2) szórakozás (4) tánc (6) tanulás (6) tapasztalat (2) tartósítószermentes (3) tartósítószer nélkül (3) tavasz (3) tavaszváró (3) tél (2) templom (2) tészta (6) tükör (2) tulipán (2) ünnep (2) utazás (7) ütőfa (2) vacsora (2) vágy (2) vallási (2) város (2) videosmart (2) wellness (3) youtube (2) zene (4) zserbó (2) zűrös nap (2) A blogban általam megjelölt kereshető kifejezések

2010.11.08. 15:39 CsR

Nyarat idéző lángos

Címkék: nyár lángos recept vacsora örvényes

Az idén nyáron legalább 6 hetet töltöttünk Örvényesen, s ez sok-sok strandon eltöltött órát jelent. Mi úgy vagyunk vele, hogy az örvényesi strandon a  büfében olyan finom a lángos, hogy egy héten keresztül akár minden nap szívesen ebédeltük vagy vacsoráztuk sósan, sajttal, tejföllel, fokhagymával.
Ma a novemberi esőben visszaidéztem a nyarat, a Balaton és a napsütés illatát, na meg az örvényesi lángost és fröccsöket. Úgy döntöttem, ma lángos lesz vacsorára.

Az alapreceptet Limaránál találtam, de úgy hallottam, hogy tejtermék mindenképpen kell egy jó lángosba, így aztán módosítottam a recepten. Sok kefires leírást találtam, de nekem csak joghurtom van most itthon, így az került a tésztába:

2 dl tej
2 dl joghurt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
60 dkg liszt
5 dkg élesztő

A srácaimnak köszönhetően (1. és 2. ÖB a Metroban szerezték be) pálmazsírban tudtam sütni a lángosokat. Rendben ki is sültek, a helyzet az, hogy csak az utolsó darabot sikerült megörökíteni, a többi azon melegében elfogyott, de a képet most meg nem is találom :(

Általános kritikák a lángosomról:
- miért most sütsz először életedben?
- miért ilyen vastag a tészta?
- miért ilyen kicsik a lángosok?

Következtetések:
- nemsokára újból megpróbálom, kissé módosított recepttel, mondjuk 5 dkg-gal több liszt kerül bele, vagy pár kanál burgonyapehely is.
- a tészta azért olyan vastag, mert ügyetlen vagyok... viszont ha sikerül egy icipicit keményebbre dagasztani, akkor már jobban lehet nyújtani, és talán sikerül a vékonyabb lángos gyártása is
- valójában csak túl kicsi lábast vettem elő...
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezzbehozzam.blog.hu/api/trackback/id/tr192433758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása