Szerencsére ritka az olyan nap, hogy a három fiam mindegyike beteg. A tegnapi ilyen volt... Valójában a sok gyerek hátránya az, hogy az egyikük már kigyógyulóban van a betegségből, a másik benne, a harmadik számára csak idő kérdése a megfertőződés. Csodatevő illóolaj, méhpempős mézes tea, C-vitamin: mind hasznosak, de egyik sem csodaszer, nem akadályozhatják meg az influenza terjedését. Egy ilyen napon anyukám barackbefőttje vidította fel a srácokat. A nagyon enyhén édesített őszibarack hidegen nagyon jól tud esni kiváltképp, ha belülről fűt a láz.
A befőzési eljárást német barátainktól tanulta anyukám még a nyolcvanas években. Hoztunk is a legutolsó thüringiai utazásunkról üvegeket és hozzájuk való üveg tetőt és szigetelő gumiszalagot, meg speciális csatot a főzéshez. Képeket és német nyelvű leírást itt találtam róla, hazai beszerzési forrást még nem sikerült fellelni, de nem adom fel! A receptet majd leírom nyáron, most csak élvezzük a finom barackot!